برگزاری نشست تخصصی «نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران»
به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ، نشست تخصصی «نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران با شعار: صنعت چاپ، فناوریهای نوظهور و حکمرانی ارزشآفرین» از سلسله نشستهای تخصصی معاونت پژوهش و فناوری به همت انجمن علمی فناوری چاپ و همکاری و گروه ارتباط تصویری دانشگاه علم و فرهنگ در 25 مهرماه 1403 با دو موضوع تخصصی و 7 سخنران با حضور جمعی از دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه برگزار شد.
سخنرانی اول با عنوان «فنآوری و صنعت چاپ، توسعه پایدار، محیط زیست و مسئولیتهای اجتماعی» با حضور دکتر زهرا حسیننژاد، مدیرگروه ارتباط تصویری دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان دبیر نشست آغاز شد. حسیننژاد در ابتدای نشست ضمن تعریف از مفهوم و ابعاد توسعه پایدار، درباره چالشهای دستیابی به توسعه پایدار نیز توضیحاتی داد. همچنین درباره صنعت چاپ و چالشهای توسعه پایدار، مدیریت زنجیره تأمین پایدار در صنعت چاپ و اهمیت معیارهای زیستمحیطی در صنعت چاپ نکاتی را مطرح کرد. در انتهای بحث مسئولیت اجتماعی صنعت چاپ را فرصتی برای حفاظت از محیط زیست در دنیای امروز معرفی کرد.
در ادامه این سخنرانی، دکتر پروانه قاسمیان دستجردی، مدیر گروه طراحی پارچه و لباس دانشگاه علم و فرهنگ، با طرح سئوال “مد پایدار برای شما چه معنایی دارد؟” درباره مد در مسیر توسعه پایدار بحث کرد. همچنین پنج هدف توسعه پایدار (پایان دادن فقر، برابری جنسی، الگوهای تولید، فعالیت اقلیمی، زندگی زیر آبها و زندگی بر روی زمین) که مربوط به صنعت چاپ میشود را برشمرد و درباره هر یک توضیحاتی ارایه داد. در انتها برندهایی که بر روی اهداف توسعه پایدار تمرکز دارند را نام برد.
دکتر محسن شهابیان، متخصص نشر، مدیر طراحی و برندینگ، با توضیح اینکه ایران از سال 2013 وارد عصر برندینگ شده است، درباره پارادایمهای کسبوکار، مسیر رسیدن به برندسازی، پیشینه برندسازی و ساخت هویت، اهمیت برند ملی که هویتی فراتر از مرزهاست توضیحاتی داد. همچنین ضمن بیان سیر و تحول صنعت چاپ در ایران، فراهم کردن امکان صادرات را بیان کرد. در انتها نمونههایی از روشهای معرفی فرهنگ و نشانههای فرهنگی، انتقال نشانههای تصویری که تداعیکننده ایران هستند و سبکهای چاپ برای برندسازی را نام برد.
مهندس احمد فروزیده، فعال صنعت چاپ، در ابتدا درباره آشنایی با فرآیند آموزش و توسعه منابع انسانی وارد بحث آموزش و کسب مهارت توسط نیروی انسانی شد. همچنین درباره تفاوت فرآیند آموزش با فرایند توسعه و اینکه چرا آموزش نیروی انسانی اهمیت دارد توضیح داد. در انتها با طرح سئوال به چه کسی کارآفرین میگویند؟ و چه عواملی باعث موفقیت یک کارآفرین میشوند؟ به توضیح تفاوت کارآفرینی با اشتغالزایی و آشنایی با مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق پرداخت.
در ادامه، سخنرانی دوم با عنوان «فنآوری و صنعت چاپ، نیروی انسانی و آموزش، کارآفرینی، تجاری و برندسازی محصولات چاپی» با حضور دکتر فؤاد نجمالدین، مدیر گروه ادبیات نمایشی و پژوهش هنر دانشگاه علم و فرهنگ و به عنوان دبیر نشست اغاز شد.
دکتر آرش نوروزی، مدرس دانشگاه و خبره حوزه صلاحیت فردی، با بیان اینکه آموزش نیروی انسانی باید طوری باشد که به صلاحیت فردی منجر شود گفت: نیروی انسانی باید دارای سه صلاحیت حرفهای، رفتاری و عملکردی باشد. وی در ادامه افزود: بعضی از افراد در سازمانها ایده و توانمندی و خلاقیت دارند و هزینهها را پایین میآورند و شخص باید سعی کند که به طور مرتب دانش خود را بهروز کند تا بتواند سازمان را در راه رسیدن به اهداف کمک کند.
دکتر مهرداد بیات، عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت، با توضیح کارآفرینی و توسعه منابع انسانی به چالشها و راهکارهای آن پرداخت. همچنین کارآفرینی، مراحل کارآفرینی و انواع زندگی شغلی را بیان کرد. وی گفت: توانمندسازی منابع انسانی و کارآفرینی مهمترین بقا و حیات سازمان است و توانمندسازی کارکنان، محوریترین تلاش مدیران در نوآوری، تمرکززدایی و حذف دیوانسالاری در سازمانها است.
مهندس علی طاهریان، مدرس گرافیک و چاپ و مدیر تولید اپل گرافیک، کارکردهای نرمافزاری هوش مصنوعی در صنعت چاپ که شامل افزایش کیفیت تصاویر برای چاپ، مدیریت رنگ و نور در چاپ، اتوماسیون فرآیندها و بهینهسازی مصرف مواد اولیه را نام برد و درباره هر یک توضیحاتی داد. در پایان، از سخنرانان و حضار تقدیر و تشکر به عمل آمد.