جایگاه دانشگاه علم و فرهنگ در نظامهای رتبهبندی (آخرین به روز رسانی مهر 1403)
رتبهبندی ISC که مربوط به موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام است در سال 1387 بنا نهاده شده است. این رتبهبندی علاوه بر رتبهبندی دانشگاهها در سطح ملی، از سال 2013 رتبهبندی دانشگاهها و موسسات پژوهشی را در سطح کشورهای اسلامی آغاز کرد.ISC، دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور را بر اساس 26 شاخص، در قالب 6 معیار کلی آموزش، پژوهش، فنآوری و نوآوری، بینالمللیسازی، اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات در یک دوره سه ساله ارزیابی و رتبهبندی میکند.
جایگاه دانشگاه در این رتبهبندی:
رتبه یک در میان دانشگاههای غیردولتی کشور
رتبه 10 دانشگاههای ایران براساس شاخص استناد به ازای مقاله برمبنای گزارش اسکپوس
رتبه 18 دانشگاههای ایران در میان دانشگاههای با قدمت زیر 20 سال
رتبه 28 دانشگاههای جامع کشور از نظر انتشار کتابهای بینالمللی
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رتبه دانشگاه علم و فرهنگ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) میتواند به این لینک مراجعه نمایید.
نظام رتبهبندی سایمگو یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهش محور در جهان است که توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا اسپانیا تاسیس شده و ارزیابیهای خود را براساس مقالات و منابع علمی موسسات آموزشی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس انجام میدهد. بر این اساس دانشگاه علم و فرهنگ رتبههای زیر را در سال های متوالی کسب کرده است:
رتبه 4 در حوزه نوآوری در بین دانشگاه های ایران
رتبه 62 در حوزه اجتماعی در بین دانشگاه های ایران
رتبه 100 در حوزه پژوهش در بین دانشگاه های ایران
رتبه کلی 31 در بین دانشگاههای ایران
رتبه کلی 5647 در بین دانشگاههای جهان
رتبه 6684 در حوزه پژوهش در بین دانشگاه های جهان
رتبه 7440 در حوزه اجتماعی در بین دانشگاه های جهان
رتبه 2688 در حوزه نوآوری در بین دانشگاههای جهان
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رتبه دانشگاه علم و فرهنگ در نظام رتبه بندی سایمگو (SCIMAGO) میتواند به این لینک مراجعه نمایید.
این رتبهبندی یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی دانشگاهها در سطح جهانی است که بر ارزیابی تأثیر اجتماعی و زیستمحیطی دانشگاهها تمرکز دارد. این رتبهبندی توسط موسسه Times Higher Education (THE) منتشر میشود و دانشگاهها را بر اساس میزان دستاوردهایشان در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) ارزیابی میکند. دانشگاهها بر پایهی مشارکتشان بر اساس 17 هدف ارزیابی میشوند.
برخی از مهمترین اهداف عبارتند از: کیفیت آموزش، سلامت و رفاه، برابری جنسیتی، اقدام اقلیمی، پایداری انرژی، کاهش نابرابریها و کار شایسته و رشد اقتصادی. این رتبهبندی نشاندهندهی میزان تأثیر دانشگاهها در دستیابی به اهداف توسعه پایدار و ایجاد تأثیر مثبت در جامعه و محیط زیست است.
جایگاه دانشگاه در این رتبهبندی:
رتبه 1501 در بین دانشگاه های جهان
جهت مشاهده رتبه دانشگاه علم و فرهنگ در ننظام رتبه بندی تایمز (Times Higher Education: Impact Ranking) میتواند به این لینک مراجعه نمایید.
رتبهبندی UI GreenMetric یک سیستم رتبهبندی جهانی برای دانشگاهها است که تمرکز آن بر پایداری محیطزیستی و مدیریت منابع پایدار در دانشگاهها است. این رتبهبندی در سال 2010 توسط دانشگاه اندونزی (Universitas Indonesia) ایجاد شد و هدف آن ارزیابی و مقایسه عملکرد دانشگاهها در زمینه پایداری و مدیریت محیط زیست است. این رتبه بندی بر اساس شش معیار اصلی عملکرد دانشگاهها در زمینه پایداری محیط زیستی را ارزیابی میکند: زیرساختها، انرژی و تغییرات اقلیمی، مدیریت پسماند، آب، حملونقل و آموزش و پژوهش. دانشگاههایی که در این رتبهبندی شرکت میکنند، تعهد خود را به حفاظت از محیطزیست و تلاش برای کاهش اثرات منفی بر محیط طبیعی نشان میدهند.
جایگاه دانشگاه در این رتبهبندی:
رتبه 36 در بین دانشگاههای ایران
رتبه 1104 در بین دانشگاههای جهان
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رتبه دانشگاه علم و فرهنگ در نظام رتبه بندی دانشگاه های سبز جهان (UI GreenMetric) میتواند به این لینک مراجعه نمایید.
رتبهبندی وبومتریکس یکی از نظامهای رتبهبندی مشهور دانشگاهها است که توسط آزمایشگاه سایبرمتریکس اسپانیا انجام میشود. هدف اصلی انتشار این رتبهبندی، ترویج حضور وب و مشارکت دانشگاهها در دسترسی آزاد بهمنظور انتقال علم و دانش به جامعه علمی است.
جایگاه دانشگاه در این رتبهبندی:
رتبه 101 در بین دانشگاههای ایران
رتبه 4044 در بین دانشگاه های جهان
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رتبه دانشگاه علم و فرهنگ در نظام رتبه بندی وبومتریکس (Webometrics) میتواند به این لینک مراجعه نمایید.